Kedves Látogatónk! Szolgáltatásunk színvonalának biztosítása érdekében a weboldalunkon adattárolásra alkalmas, ún. sütiket (cookie-t) használunk.További információk

IPU Magyarország Kft.

H-1118 Budapest, Sasadi út 66.

Tel:

(06-1) 206-1989

 

(06-1) 206-1990

Fax:

(06-1) 206-2004

E-mail:

Gestra Kazánműszerezés

Gestra NRG 16-51

Az NRG 1…-51 szintérzékelő elektródák az NRS 1-51 szintkapcsolóval összekötve magas vízszinthatárolóként szolgálnak gőzkazánokban és forróvíz előállító berendezésekben. A magas vízszinthatároló megakadályozza a megszabott vízszint MAXIMUM (HW) túllépését, például a tápvízellátás megszakítása által.

Működés

A vízszint MAXIMUM túllépése eseten a szintérzékelő elektróda vízbe süllyed es az NRS 1-51 szintkapcsoló vészjelzést ad le. A „vízszint MAXIMUM túllépés (HW)” kapcsolási pontot az elektróda mérőpálca hossza határozza meg. A szintérzékelő elektróda a vezetőképesség mérés elve alapján dolgozik és önellenőrző rendszerben működik. Ez azt jelenti, hogy egy tömítetlen, illetve szennyezett elektróda-szigetelő és / vagy egy elektromos csatlakozási hiba szinten vészjelzést vált ki. A szintérzékelő elektródát a gőzkazánok, tartályok, illetve a forróvíz előállító berendezések előremenő vezetékének belsejébe szerelik. Egy berendezés oldali védőcső biztonságossá teszi a működést.
Az NRG 1...-51 szintérzékelő elektróda és a GESTRA-szintérzékelő elektróda közös védőcsőbe, illetve mérőedénybe szerelhető. A szintérzékelő elektróda kazánon kívüli mérőedénybe való szerelése eseten az összekötő vezetékeket rendszeresen öblíteni kell. Az öblítési időt, illetve az öblítési folyamatot egy kiegészítésképpen szerelt SRL ellenőrző logika felügyeli. Ha az összekötő gőzvezetékek átmérője ≥ 40 mm, illetve a vízvezetékek átmérője ≥ 100mm, a készüléket berendezésen belül kell felszerelni.Ebben az esetben mellőzni lehet az előbb ismertetett öblítési eljárások felügyeletet.

Üzemi nyomás
NRG 16-51: PN 40, 32 bar 238 °C-on

Mechanikus csatlakozás
G . menetes, EN ISO 228-1