Kedves Látogatónk! Szolgáltatásunk színvonalának biztosítása érdekében a weboldalunkon adattárolásra alkalmas, ún. sütiket (cookie-t) használunk.További információk

IPU Magyarország Kft.

H-1118 Budapest, Sasadi út 66.

Tel:

(06-1) 206-1989

 

(06-1) 206-1990

Fax:

(06-1) 206-2004

E-mail:

RMA Tolózár ASR, ASRW

Tolózár ASR, ASRW

Típus: ASRW PN4 - PN25

1. Általános jellemzők
Az ASRW típusú tolózár különösen robosztus, hegesztettházas, szinte teljesen karbantartásmentes elzárószerelvény, gázvezetékekbe (kohógáz, földgáz) való beépítésre.

2. Felépítése / működése

Ennek a tolózártípusnak planparallelre megmunkált, keménykrómozott felületű, teljes átömlő nyílású, úszócsapágyazott zárólapja van. Nyitott állásban áramlástechnikailag kedvező, görényezhető, turbulencia mentes átömlő keresztmetszete van. Szállítható KPE véggel is.

A zárólap mindkét oldalán elhelyezett speciális kombinált tömítés elasztomerbe (Perbunán) ágyazott acélmaggal, bevulkanizuált lehúzógyűrűvel garantálja a precíz zárófelülettel együtt a tartós tömörséget úgy egy irányból, mint két irányból fellépő nyomás esetén.

A tömörítő rendszerbe bevulkanizált lehúzógyűrű megakadályozza a szennyeződés lerakódását a tömítő felületen, valamint az átjutását mind zárt, mind nyitott helyzetben. Annak elkerülésére, hogy félállásban, tehát működtetés közben szennyeződés kerüljön a tolózárházba, igény esetén a tolózárba be lehet építeni egy polietilénből készült szennyfogóházat.

Ezáltal az előforduló szennyeződés csak az átömlő keresztmetszet térfogatában tud összegyűlni, majd a tolózár újra nyitásakor a gázáram tovább viszi. A szennyeződés lerakodása a tolózárházban tehát ki van zárva.

A tolózár alapkivitelben 1m mély földtakaráshoz, csapszekrénybe kivezetett merev működtető szárral, valamint a szár mechanikus védelmére szolgáló PE védőcsővel készül.

Kívánságra szállítható teleszkópos működtető szárral, víztömör védőcsővel is.

3. Korrózióvédelem

A tolózár külső felületét szériaszerűen poliuretán burkolat védi, amelyet készre szerelés után egy felülettisztító homokfúvást követően visznek fel.

A szigetelés folytonosságát és megfelelő vastagságát a DIN 30667 sz. szabvány 2. sz. fejezetének megfelelően 15 kV feszültséggel ellenőrzik.

Aktív korrózióvédelemmel rendelkező acélcsőhálózatokban ahhoz, hogy az elektromos védelem működőképes maradjon, meg kell akadályozni, hogy talajvíz juthasson a föld szintje alatti elektromosan vezető tárgyakhoz.

Aktív korrózióvédelem esetén földben vagy aknában elhelyezett tolózárat csak viztömör beépítőkészlettel szabad beépíteni.

4. Kifuvatóvezetékkel

Szállítható gyárilag összeszerelve egy, vagy kétoldali DSR típusú kifúvató tolózárral. A tolózár a biztonsági dugóval lezárt kifúvató tolózárral, a kifuvatóvezetékkel együtt a készre szerelés után kapja meg a külső poliuretán korrózióvédő bevonatot.

5. Kiszállítás előtti vizsgálatok

DIN 3230 sz. szabvány 5. rész 3. csoport szerinti gyártási vizsgálatok, MSZ EN 10204 3.1 szerinti nyomáspróba jegyzőkönyvvel

6. Szállított dokumentumok

Kezelési, karbantartási, javítási utasítás.